Water

Water

file_1_6

Snel overzicht

Of je de aarde nu vanuit de ruimte bekijkt, over het oppervlak verkent, of via een microscoop onderzoekt, steeds maakt één stof het verschil: water.

Dit cahier Water is als PDF beschikbaar.

 

Productbeschrijving

Of je de aarde nu vanuit de ruimte bekijkt, over het oppervlak verkent, of via een microscoop onderzoekt, steeds maakt één stof het verschil: water. Toen er miljarden jaren geleden nog helemaal geen zuurstof was, ontstond er al leven bij de gratie van water. We zijn zelf voor het grootste deel water, we drinken het, we houden ons er schoon mee… Maar daarmee kan water ook een bron van ellende worden. Wie het niet heeft, komt om van de dorst of raakt in conflict met buren die nog wel water hebben. Om nog maar te zwijgen van de vernietigende kracht die het water heeft bij overvloed, of van de nonchalance waarmee we ons water verkwisten of vervuilen wanneer we denken dat we toch zat hebben. Van de hele badkuip aan water die we ter beschikking hebben, is hooguit een vingerhoedje ook echt bruikbaar als schoon zoet water. Je zou zeggen dat je dan zuinig omspringt met het water en het leven dat er bij hoort …
Over al deze aspecten van water gaat dit cahier. De epiloog werd geschreven door kroonprins Willem-Alexander. Als geen ander heeft hij immers de afgelopen jaren water en waterbeheer op de internationale kaart gezet.