Darwin en Gedrag

Darwin en Gedrag

darwin_kl

Snel overzicht

De menselijke natuur is ongekend populair en de evolutionaire benadering van ons gedrag is aan een schijnbaar onstuitbare opmars bezig. In dit cahier de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen die voldoende stof bieden om uw eigen mening te vormen over de evolutionaire psychologie.

Productbeschrijving

De evolutionaire psychologie beweert dat ons gedrag grotendeels het gevolg is van een universele, door alle mensen gedeelde, geëvolueerde natuur. Opvoeding en cultuur zijn niet onbelangrijk, maar hebben minder invloed dan wij denken. Mensen en culturen zijn minder divers dan vaak wordt gedacht: onze mogelijkheden worden bepaald door de menselijke natuur, en die is universeel.

In dit cahier leveren de teksten van de sprekers op het symposium ‘Evolutionaire verklaringen in de psychologie’ van het Nederlandsch Natuur- en Geneeskundig Congres stof om uw eigen mening te vormen over de evolutionaire psychologie, waarvan de toepassing inmiddels wordt bepleit op tal van terreinen van het maatschappelijk leven.

Met bijdragen van A.P. Buunk, D.G. Fetchenhauer, F.B.M. de Waal, M. van Lambalgen, J.C.J.M van den Bergh, H. Smit, J.A.R.A.M. van Hoof en T. Kuipers.