Bewegen doet leven

Bewegen doet leven

bewegen_doet_leven

Snel overzicht

Dit cahier Bewegen doet Leven laat zien dat voldoende beweging hand in hand gaat met goede gezondheid, en vooral waarom dat zo is. Het beschrijft de relatie tussen beweging en de conditie van verschillende organen en systemen in ons lijf. Dit cahier vertelt je ook dat bewegen niet hetzelfde is als sport. Sterker nog: door regelmatig ‘gewoon’ te bewegen kun je vaak meer bereiken dan door af en toe heel intensief te sporten.

 

Productbeschrijving

Voldoende beweging is, net als gezond eten, een noodzaak. Het cahier Bewegen doet leven staat bol van overtuigend wetenschappelijk bewijs daarvan. Recentelijk is er steeds meer aandacht voor de lichamelijke effecten van het gebruik van kunstgras op de gezondheid van de mens. Als je op jonge leeftijd leert om goed naar je lichaam te luisteren, heb je daar je hele leven lang profijt van. Echt moeilijk is het niet! Het is algemeen bekend dat je na heerlijk gesport te hebben, een goede gezonde maaltijd en een goede nachtrust gehad te hebben je veel beter in je vel zit.Wat ons cahier Bewegen doet Leven ook overtuigend duidelijk maakt, is dat wij tegenwoordig in een volkomen tegennatuurlijke situatie leven. Er is voedsel in overvloed en we hoeven niet of nauwelijks uit onze luie stoel te komen om te overleven. De reactie van ons lichaam hierop is weer volkomen natuurlijk: we worden te dik en ons lichaam verliest zijn kracht en weerbaarheid. Je lichaam is namelijk gemaakt om te bewegen. Doe dat dan ook, iedere dag! Neem niet altijd de auto maar fiets of loop eens in plaats daarvan. Gebruik je lichaam. Het mag best moe worden. Sterker nog, het is zelfs goed voor je lichaam als je het moe maakt. Hierdoor worden je spieren sterker en krijg je als bonus ook nog eens een goede conditie.Het belang van bewegen is niet alleen iets voor de jeugd. Ook ouderen zouden ook veel meer gestimuleerd moeten worden om actiever te worden. Kortom: bewegen is voor iedereen belangrijk en ongeacht de leeftijd!

Creëer een goede lichaamshouding tijdens kantoorwerk

Het is belangrijk om naast genoeg beweging ook te werken aan een juiste lichaamshouding. Een veelgehoorde oorzaak van slechte houding is een ongeschikte bureaustoel. Daarom kies je bij voorkeur voor een ergonomische bureaustoel die ervoor zorgt dat je een juiste houding aanhoudt. Hierdoor kunt u langer zitten en ontstaan er minder lichamelijke klachten.
 Aanvullende behandelingen voor een betere weerstand (en minder stress) is acupunctuur.

epipen